Erelid Jan Gores overleden

Afgelopen zaterdag is ons erelid Jan Gores op 82-jarige leeftijd overleden. Eerder die week was Jan met de fiets zwaar ten val gekomen.

In Jan verliezen we een gepassioneerd trainer, die vanaf begin van de tachtiger jaren van de vorige eeuw als één van de eerste trainers van de MIJV trainingsgroep veel leden de fijne kneepjes van het schaatsen heeft bijgebracht. Met veel passie en geduld heeft hij tot enkele jaren geleden zijn liefde voor het schaatsen overgebracht aan zijn ‘pupillen’. Met name de zaterdagochtendgroep heeft warme herinneringen aan Jan, die ook altijd aanwezig was bij de wekelijkse afsluiting, met koffie en appeltaart, van de trainingen. Eerst bij ’t Wapen van Maeslant en later bij eetcafé Westgaag.

Jan was ook zelf een goede schaatser en was de trotse bezitter van maar liefs 3 Elfstedenkruisjes; hij reed in 1985, 1986 en 1997 de Elfstedentocht uit.

Naast training op het ijs van de Uithof heeft Jan ook vele jaren de droogtrainingen verzorgd. Ook was hij jarenlang jurylid bij de door de KNSB gewest Zuid-Holland georganiseerde marathons.

Niet alleen als trainer was Jan actief, hij was ook de archivaris van MIJV. Onder zijn regie is in 1997 het boekje 80-jarige bestaan van MIJV uitgebracht. Daarnaast was hij een verzamelaar van oude schaatsen en winterse objecten. Een aantal jaren geleden is er in museum De Schilpen nog een door Jan samengestelde tentoonstelling geweest over de historie van het schaatsen in Maasland en omgeving.

Tijdens de jaarvergadering van 2017 is Jan voor het vele werk voor MIJV benoemd tot erelid van MIJV.

Wij wensen zijn vrouw, familie en naaste vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.