Lid van verdienste Jan van Vliet overleden

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Jan van Vliet, oud-bestuurslid en lid van verdienste van Maaslands IJsvermaak, op 88-jarige leeftijd is overleden. 

Gedurende een periode van 9 jaar heeft Jan deel uitgemaakt van het bestuur. In die jaren heeft hij veel bijgedragen aan de activiteiten, die in die periode door de ijsclub zijn ontwikkeld. Zo was hij één van de organisatoren van de samenwerking met de ijsverenigingen van Ankeveen, Giethoorn en Maasland. Vanuit deze samenwerking werd, vanwege het ontbreken van natuurijs in Nederland op de Oostenrijkse Plansee een aantal malen het Open Nederlands Kampioenschap verreden.

Ook was hij een animator als het ging om de natuurijsklassiekers. Niet onvermeld mag blijven zijn belangrijke bijdrage aan de natuurijsmarathons op de Maaslandse Vlieten tijdens zijn bestuursperiode, maar ook de organisatie van het Nederlands Kampioenschap op natuurijs in 1993 op de Vlieten. Zijn bijdrage aan de organisatie en de sponsoring was groots.

Nadat hij was afgetreden, bleef Jan de jaarvergaderingen altijd trouw bezoeken en was niet bang om zijn mening in de vergadering naar voren te brengen. Jan was een groot liefhebber van de sport en niet alleen het schaatsen kon op zijn warme belangstelling rekenen.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.