De schaatslessen gaan door op aangepaste wijze!

Beste schaatsers, zoals eerder aangekondigd hebben de nieuwe maatregelen van het kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus ook voor het schaatsen gevolgen.

Op basis van landelijke richtlijnen en na overleg met diverse instanties is daarom voor het schaatsen in de Uithof het volgende besloten. Het gaat om hoofdlijnen. Er kunnen nog bijstellingen en aanpassingen volgen. Houd de website Uithof dus in de gaten! 

Wedstrijden afgelast

De komende weekends zullen er geen wedstrijden gereden worden. Dat geldt voor alle marathonwedstrijden en langebaanwedstrijden. Deze maatregel geldt voorlopig voor 4 weken, dus tot en met het weekend van 14 en 15 november.

Trainingen in aangepaste vorm

De ijstrainingen gaan door. Dit is mede mogelijk door de eerder genomen maatregelen zoals gewijzigde toegang, sluiting kleedkamer en schaatsen aantrekken op voldoende afstand van elkaar. Maar die training gaat vanaf nu wel in aangepaste vorm:

MAX 4: trainen gebeurt individueel of in vaste groepjes van maximaal 4 rijders, met voldoende afstand. Hier wordt streng op toegezien.

INSTRUCTIE door trainers ook aan groepjes van maximaal 4 rijders tegelijk.

Andere maatregelen

In de toegangsruimte mogen zich maximaal 30 mensen tegelijk bevinden. Dit kan tot wachtrijen leiden; houd ook daarin 1,5 meter afstand.

Raadpleeg voor je afreis naar de Uithof de site voor de actuele informatie!
deuithof.nl/corona-maatregelen