Abonnementsaanvragen schaatsseizoen 2023-2024

De Uithof gaat komend schaatsseizoen gewoon weer open, dus is het weer mogelijk om gebruik te maken van één of meerdere abonnementen. Zie hieronder de info van de trainingscommissie.

Begeleidende brief: abonnement aanvraag 2023-2024

Inschrijfformulier MIJV 2023

Betreft:  abonnement aanvraag 2023-2024
Van: de voorzitter trainingsgroep

Nadat we na afloop van het afgelopen seizoen toch de vraag hadden of we ook het komende seizoen nog zouden kunnen schaatsen, heb ik van de baancommissie vernomen dat de Uithof ook komend schaatsseizoen weer open gaat.

Het schaatsseizoen gaat op zaterdag 30 september van start. De laatste training zal zaterdag 16 maart zijn. De trainingsperioden langebaan zijn weer 1u 15 min.

Mochten er onverhoopt toch weer beperkingen worden opgelegd, dan zullen wij jullie over de gevolgen voor de trainingen en wedstrijden zo snel mogelijk op de hoogte brengen.

Abonnementen

Jullie kunnen dus weer een abonnement aanvragen voor de training op de gewestelijke uren. Voor alle trainingen is een licentie bij de KNSB niet nodig. Die licentie  heb je wel nodig als wilt meedoen aan de door het gewest te organiseren langebaan en marathon wedstrijden.

Deze licentie moet je zelf bij het bondsbureau van de KNSB in Utrecht aanvragen. Heb je deze al, dan krijg je vanuit het Bondsbureau van de KNSB daarover een mail om deze te verlengen.

De tarieven van het gewest zijn verhoogd, maar dat was ook wel de verwachting. De abonnementen zijn met € 15,– verhoogd voor een eerste abonnement, een tweede abonnement kost € 10,– extra.

De tarieven voor het  komende seizoen worden dan:

categorie                                    geboren                                         1 x per week

junior A/senior/master          voor 01-07-2005                         € 268.–

junior B/junior C                     01-07-2005 t/m 30-06-2009   € 220,–

pupil                                          op en na 01-07-2009                   € 210,–

Kosten 2e abonnement zelfde persoon € 180,– ( junior A, senior en master) en € 169,– voor pupillen t/m junior B.

Toegangskaarten tot de Uithof

De digitale toegangskaarten van het afgelopen seizoen zullen ook het komende jaar weer kunnen worden gebruikt. Deze toegangspassen zullen dan voor het seizoen 2022/2023 worden geactiveerd. Voor nieuwe aanvragers van abonnementen zal er een digitale toegangspas worden aangemaakt en geactiveerd.

Mocht je je toegangspas zijn kwijtgeraakt, wordt op aanvraag en tegen betaling van € 5,00 een nieuwe pas verstrekt  Voor het doorvoeren van wijzigingen in aangevraagde abonnementen tijdens het seizoen wordt  € 1,50 in rekening gebracht.

Wedstrijden

Wil je aan wedstrijden meedoen dan gelden de volgende regels:

De kosten (vastrecht) voor deelname aan de door het gewest georganiseerde wedstrijden zijn voor komend seizoen:

langebaan:      € 88,–

marathon:       € 70,–

Als er zowel aan langebaan als marathonwedstrijden wordt meegedaan, zijn de kosten van het marathonvastrecht € 40,–, waarbij dan in totaal € 128,– moet worden betaald.

 

Aan de langebaanwedstrijden op de Uithof kan iedereen deelnemen die:

  • een trainingsabonnement voor een trainingsperiode op de Uithof heeft èn
  • een KNSB-licentie heeft èn
  • heeft opgegeven dat hij/zij aan deze wedstrijden wenst deel te nemen èn
  • daarvoor het zgn. “vastrecht wedstrijden” heeft betaald.

 

Marathon

De door de baancommissie in samenwerking met de GTC Marathon georganiseerde baancompetitie/regiocompetitie is bestemd voor iedereen, die:

  • een trainingsabonnement voor een trainingsperiode op de Uithof heeft èn
  • een KNSB-licentie heeft èn
  • het marathonvatrecht heeft betaald.

 

Categorie-indeling bij marathon

De GTC marathon zal in september op de gewetelijke site de voorlopige indeling in startgroepen 1, 2 en 3 publiceren. De indeling vindt plaats op basis van de einduitslag van vorig seizoen en, indien nodig, op basis van 1500m tijden op de langebaan.

Voor de  masters1 en C1 marathonrijders geldt ook het komende seizoen dat de selectie van de masters voor landelijke wedstrijden, het NK en een Elfstedentocht gebeurt via een regionale competitie. Voor ons zijn dat de wedstrijden voor het zesbanen toernooi. Masters1 en C1 rijders moeten zich hiervoor apart aanmelden. Het gewest brengt hiervoor € 25,– extra kosten in rekening.

Als je bij het aanmeldingsformulier niets aangeeft, ga ik ervanuit dat je mee doet aan de gewestelijke competitie.

 

Voor alle marathonrijders geldt dat zij alleen mee kunnen doen aan de gewestelijke wdstrijden als zij ook een helm dragen. Dus naast snijvaste enkelbescherming, snijvaste scheen- en kniebescherming en snijvaste handschoenen is de helm ook verplicht. De wielrenhelm is niet goedgekeurd voor het schaatsen.

De nekbescherming is voor de regionale wedstrijden niet verplicht. Voor de zesbanenrijders is de nekbescherming ook verplicht. Je kunt alleen meedoen aan de marathonwedstrijden als je een eigen trapsonder hebt. De marathonwedstrijden van het gewest zullen op de zaterdagavonden worden verreden.

 

Mochten er nog vragen zijn, neem dan (liefst via de mail) contact met mij op.

met vriendelijke groet,

namens de trainingscommissie

Maarten Berrevoets

maartenber@gmail.com