Hartekind Skate

Op zondag 19 maart zal de Hartekind Skate weer plaatsvinden in De Uithof Den Haag. Een schaatsevent voor jong en oud met clinics van verschillende topschaatsers.

De uitdaging: schaats alleen of met een team 150 rondjes en steun daarmee belangrijk onderzoek. Volg daarnaast een clinic van één van de topschaatsers.

Elk jaar overlijden nog steeds 150 kinderen aan de gevolgen van een hartafwijking en dat maakt een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind is de enige stichting in Nederland die noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen. We schaatsen zondag 19 maart 150 rondjes per team, voor elk overleden hartekind één.

De rondjes kunnen onder het team verdeeld worden, waarbij iedereen tegelijk op de baan kan staan, om samen de 150 rondes vol te maken.

Wellicht zijn er leden die het leuk vinden om alleen of samen mee te schaatsen? Zie Flyer Hartekind Skate ’23 voor meer informatie of ga naar  www.hartekind.nl/hartekindskate.