Marathonwedstrijden verslag 23-11-2021

Marathonwedstrijden

Ook al hebben Corona-maatregelen hun beperkingen in het dagelijkse leven, gelukkig kunnen we op de Uithof nog steeds schaatsen. Niet alleen de trainingen gaan door, maar ook de door het gewest georganiseerde wedstrijden.

Inmiddels zijn er al weer vier wedstrijden verreden en in de verschillende startgroepen door MIJV-ers hun stinkende best om goede uitslagen te rijden. In startgroep 2 rijdt Johan Haaring. Afgelopen zaterdagavond eindigde hij net naast het podium, een verdienstelijke vierde plek was zijn deel. In het tussenklassement staat hij op de tweede plaats.

In startgroep 3 rijden 6 leden van MIJV rond, te weten Martin Stolze, Ruud van Dongen, Patrick Delanghe, Stef Voermans, Sander Wander en Maarten Berrevoets. Voor een aantal rijders is het het eerste seizoen dat ze aan marathonwedstrijden meedoen, anderen zijn meer doorgewinterde marathontijgers. Tijdens de afgelopen zaterdag gehouden wedstrijd wist Maarten, in zijn tweede wedstrijd dit seizoen na jaren afwezigheid met voorsprong als eerste de finish-lijn te passeren. Patrick werd vierde en Ruud wist als vijfde de lijn te passeren. In het tussenklassement staat Patrick nu tweede.