Beperkt buiten sporten en topsport in lockdown tot en met 14 januari

Nieuwsflits KNSB

Gepubliceerd zaterdag 18 december 2021

Door de dreiging van het zeer besmettelijke omikron gaat Nederland de komende weken grotendeels op slot, zo heeft het demissionaire kabinet aangekondigd bij zijn persconferentie van 18 december. Vanaf zondag 19 december 5.00 uur tot en met vrijdag 14 januari gaat vrijwel alles dicht, waaronder binnensportlocaties, sportscholen, horeca, sportkantines en niet-essentiële winkels.

Buitensportlocaties blijven voor alle leeftijden geopend tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Topsport is wel toegestaan. Professionele sportwedstrijden mogen doorgaan, maar zonder publiek. Evenementen zijn verboden.

Maximaal met 4 tijdens feestdagen

Voor thuisbezoek is het dringend advies om niet meer dan 2 gasten van 13 jaar of ouder per dag te ontvangen. Voor Kerst en de jaarwisseling geldt een uitzondering: maximaal 4 gasten. Buiten geldt ook een maximale groepsgrootte van 2, op deze feestdagen van 4.

Het kabinet geeft aan dat elke 18-plusser tot rond 7 januari de kans krijgt om een online afspraak te maken voor een boostervaccin om de bescherming te verhogen en verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. In de tweede helft van januari moet iedereen van 18 jaar en ouder, die meer dan drie maanden geleden is gevaccineerd of een infectie heeft doorgemaakt, de kans hebben gehad een boostervaccinatie te halen.

De bestaande financiële compensatieregelingen voor onder andere sportorganisaties blijven gelden tot en met het eerste kwartaal van 2022. Voor evenementen geldt bij verbod een steunregeling tot en met het derde kwartaal, met groeiend eigen risico voor de organisatoren.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen exact betekenen voor het schaatsen en inlineskaten.