Groot onderhoud landijsbaan

Onderhoud landijsbaan in volle gang! 7 september zijn de werkzaamheden gestart op de landijsbaan aan de K.J. weg te Maasland.

Na de nieuwbouw van het clubgebouw in 2018 is het nu de beurt aan de landijsbaan om te worden opgeknapt. Met steun van lokale ondernemers en trouwe vrijwilligers wordt de baan geëgaliseerd, de dijken geprepareerd en gerepareerd en een heus wateropvoer- en afwatersysteem aangelegd. Het doel van deze renovatie is om een betrouwbare en betere kwaliteit ijsvloer aan de leden van MIJV te kunnen bieden. En door minder hoogteverschil bij voldoende vorst al open te kunnen.

De werkzaamheden zullen rond begin oktober voltooid zijn waarna het nieuwe graszaad tijd krijgt om te ontkiemen en te groeien. Normaal wordt de baan in November, ver voor de eerste vorstperiode, vol water gezet. Om het nieuwe gras tijd te gunnen om te wortelen en te groeien wordt er dit jaar zo lang als mogelijk gewacht met het volpompen van de baan. Maar de weerberichten worden door de baanbeheerder nauwlettend in de gaten gehouden en mocht de vorst in aantocht zijn, zal de baan direct worden vol gezet zodat er ijs gemaakt kan worden en de schaatsen uit het vet gehaald kunnen worden.